петък, 15 юни 2012 г.

Горчив хляб



Голям провал! Защо все така се случва, точно когато си помислиш, че няма как да не стане и то не става!
Просто замесих хляб от интегрално брашно. Стана си тестото, много хубаво даже си стана, меко еластично, образцово! И това ме вдъхнови. Веднъж бях направила по влияние на блога на Йоли един ароматизиран с шарена сол хляб. Стана чудесен. И сега реших да повторя. Но пък се сетих, че имам в хладилника много пресен риган, който набрах при последната ни селска разходка. Започваше вече да губи свежестта си и трябваше бързо да намирам смисъл на живота му. Обаче намерих и една друга трева, за която бях почти убедена, че е маточина. Имаше разлика в миризмата, но ми се строи нормално, тъй като билките в техния испански и български вариант доста се различават в аромата. Но смело реших, че е маточина и още по-смело я накълцах наситно, зеадно с ригана и я сложих върху разтегленото на плота тесто. Намазах с малко зехтин и навих на руло. Отгоре украсих с цели клонки копър, пак под вдъхновението на Йоли. Обаче!!!!!
Ох, защо се появява това "обаче" така изневиделица, точно когато най-малко го очакваш?!!!
Билката не само, че се оказа НЕматочина, ами и беше горчива на вкус! УЖАССССССС!!!
Синът каза стоически, че не му пречи и "Няма да го хвърляш!"  Охххх, язък за красотата му! Няма да го хвърлям... За сега!
Иначе бузи с гювеч и ориз. Това беше. А, да и салатата, пролетна, със зелен лук, репички и варени яйца!
Ама хляба.... охххх