Голям провал! Защо все така се случва, точно когато си помислиш, че няма как да не стане и то не става!
Просто
замесих хляб от интегрално брашно. Стана си тестото, много хубаво даже си
стана, меко еластично, образцово! И това ме вдъхнови. Веднъж бях направила по
влияние на блога на Йоли един ароматизиран с шарена сол хляб. Стана чудесен. И
сега реших да повторя. Но пък се сетих, че имам в хладилника много пресен
риган, който набрах при последната ни селска разходка. Започваше вече да губи
свежестта си и трябваше бързо да намирам смисъл на живота му. Обаче намерих и
една друга трева, за която бях почти убедена, че е маточина. Имаше разлика в
миризмата, но ми се строи нормално, тъй като билките в техния испански и
български вариант доста се различават в аромата. Но смело реших, че е маточина
и още по-смело я накълцах наситно, зеадно с ригана и я сложих върху
разтегленото на плота тесто. Намазах с малко зехтин и навих на руло. Отгоре
украсих с цели клонки копър, пак под вдъхновението на Йоли. Обаче!!!!!
Ох, защо се
появява това "обаче" така изневиделица, точно когато най-малко го
очакваш?!!!
Билката не
само, че се оказа НЕматочина, ами и беше горчива на вкус! УЖАССССССС!!!
Синът каза
стоически, че не му пречи и "Няма да го хвърляш!" Охххх, язък за красотата му! Няма да го
хвърлям... За сега!
Иначе бузи с
гювеч и ориз. Това беше. А, да и салатата, пролетна, със зелен лук, репички и
варени яйца!
Ама
хляба.... охххх