15 април,
2012
Великденско
агне
-Ще се
равеждам - каза мъжа - това не се трае вече! Много ме мъчиш. Ужас!
Това бяха
думите на мъжа ми, след като опапа една голяма порция от агнешкото бутче за
Вликден. Нищо друго нямаше на масата - бутчето, салатата и картофите.
За простите
неща, прости рецепти. Ако месото е хубаво, няма нужда от много сложна
подготовка.
Затова тази
сутрин само натърках хубавичко бутчето със сол, после с червен пипер, после с
мащерка и най-накрая с три капки олио. Сложих го първите 15 минути на 200
градуса, за да хване коричка, и после само добавих една чаша вода и го завих с
фолио, за да не изсъхва. След 2 часа печене на 180 градуса, вече се разпадаше.
Само прибавих картофките и казах край!
Другия край
беше този, с който започнах. И ми беше драго!....Ако затова ще се
равеждаме?....