вторник, 15 ноември 2011 г.

Следпразнични гъбки и мерлуза

15 ноември, 2011

Хич не обичам да боледувам!!!!!!!
Но, мандаринките си казаха думата. Днес определено съм по-добре. Имах и желание за готвене.
Ай, гъбите! Стоят в хладилника, забравени!
А така им се точех.
Набързо забърках една смес в миксера от червена чушка, лук, малко пилешко месо (останало от супата), мащерка, черен пипер, сол и бучка масло. Тази смес беше мината през миксера, докато се получи нещо като пастет. Напълних гъбите и отгоре им сложих по бучка крема сирене, стърган кашкавал и половин маслина. Бързо във фурната за 20 минути на много силен огън и станаха супер гарнитура за рибата.
Само прибавихме една зелена салатка от последните, марула, краставица, домат...абе, каквото имаше. Леко ядене за болни хора :)
Мерлузата ми я бяха изчистили и нарязали още в магазина, така че само приготвих сместа от поправките (кардамомо семе, кимьон, малко жълт оцветител, червен пипер, естрагон, черен пипер, джинджифил, лимонов сок и зехтин). Намазах я и я пльоснах на маминия тиган. Като си хвана коричката обърнах и после, пак обърнах. Тогава поръсих с малко вино и тя си пусна соковете. Една минута и захлупих. Стана много бързо и много вкусно. Просто ядене! Класика! Виното не позволи да стане суха. А и като я захлупих, веднага я махнах от котлона. Така нямаше опасност да се превари и да си изгуби вкуса. Плюс варени картофки, без нищо, чудесна комбинация.
Остана и за утре:) Нека!